מחקר שפורסם ב- BMJ מצא כי הנבדקים שצרכו את כמות הסיבים הגבוהה ביותר, נהנו מסיכון נמוך ב- 25% למות בתוך תשע שנים לאחר אוטם שריר הלב, בהשוואה לנבדקים שצרכו את כמות הסיבים הנמוכה ביותר.
החוקרים ציינו כי חיוני לשקול שינויים בהרגלי החיים שיסייעו לאנשים לאחר אוטם שריר הלב לחיות פרק זמן ארוך יותר.
צוות החוקרים מבית הספר לבריאות הציבור שבהרווארד בדק את שאלוני הבריאות שמילאו 173,229 נבדקים בנוגע להרגלי החיים שלהם מדי שנתיים.
לאורך 9 שנים, החוקרים עקבו אחר 4,098 נבדקים ששרדו לאחר אוטם שריר הלב, לאורך תקופה זו 1,133 (28%) מתו.
רק סיבים שמקורם מדגנים – לא מפירות וירקות – נמצאו כקשורים בקשר חזק עם שיפור סיכויי ההישרדות. כל תוספת של 10 גרם ביום של סיבים שנצרכו בדיאטה, הפחיתה את הסיכון לתמותה ב- 15%.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine