מחקר חדש תומך ביתרונות הבריאותיים הנלווים להפחתת צריכת הנתרן מרמות גבוהות מאוד לרמות בינוניות ,2300 מ"ג/יום, כך עולה מדיווח שפורסם על ידי ה- Institute of MedicineתIOM, אך הפחתת הצריכה במידה רבה מדי עשויה למעשה להזיק לבריאות.
הקווים המנחים כיום ממליצים על צריכה של עד 2300 מ"ג ליום עבור אנשים המצויים בסיכון ממוצע ועל צריכה של עד 1500 מ"ג/יום עבור אנשים המצויים בסיכון גבוה (שחורים, מבוגרים מעל גיל 50 וחולים בסוכרת או במחלות כליה).
הדיווח החדש מאת ה- IOM מסכם כי הראיות כיום אינן מספיקות על מנת לקבוע האם הפחתת הצריכה מתחת ל- 2300 מ"ג/יום מעלה או מורידה את הסיכון הקרדיווסקולארי בקרב כלל האוכלוסייה.
יתר על כן, אין מספיק ראיות המעידות כי מבוגרים בסיכון גבוה צריכים לצרוך פחות מלח ממבוגרים בסיכון ממוצע.
למעשה, ישנם מחקרים מציינים כי צריכה נמוכה עשויה לגרום לנזק בריאותי למבוגרים המצויים בסיכון גבוה.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine