במקום להפחית אירועים של היפוגליקמיה הקשורים בפעילות גופנית והמתרחשים בקרב ילדים חולי סוכרת, מביאים תוספי glutamine לדבר ההפוך – הם מביאים לאפיזודות של ירידה ברמות הסוכר בדם.
מחברי המחקר בחנו את השפעת חומצת האמינו בקרב 10 מתבגרים עם סוכרת מסוג 1 (גיל ממוצע 15.2 שנים) המטופלים במשאבות אינסולין. ממצאי המחקר פורסמו בצורה מקוונת בכתב העתDiabetes Care.
במסגרת המחקר האקראי, קבוצה אחת שתתה תמיסת glutamine (0.25 ג'/ק"ג) טרם ביצעה פעילות מאומצת על הליכון ולפני שעת השינה והקבוצה השניה שתתה תמיסת פלסבו. לאחר שלושה שבועות שתי הקבוצות התחלפו.
החוקרים מצאו כי ריכוזי הגלוקוז הממוצעים בדם טרם הפעילות הגופנית היו דומים בקרב שתי קבוצות המחקר, כמו גם ההפחתה שנצפתה לאחר הפעילות הגופנית (52%).
אף על פי כן, אירועים לילים של היפוגליקמיה אירעו בשיעור גבוה משמעותית בקרב קבוצת ה- glutamine וזאת בהשוואה לקבוצת הפלסבו והסבירות המצטברת להיפוגליקמיה היתה גבוהה בצורה מובהקת בקרב קבוצה זו (80% למול 50%).
מחברי המחקר העריכו כי הירידה ברמות הסוכר בדם נגרמה משום ש- glutamine גורם לגוף להיות רגיש יותר לאינסולין.
הידיעה הועברה ע"י חנה מרכוס מערכת PharmaLine