צריכה מוגברת של סוכרים מוספים (סוכרים וסירופ המוספים למזונות ומשקאות בתהליך היצור שלהם) קשורה בסיכון מוגבר להצגת רמות נמוכות של כולסטרול מסוג HDL ורמות גבוהות של טריגליצרידים, כך עולה מדיווח שפורסם בכתב העת JAMA. מחברי המחקר בחנו כ- 6,000 מבוגרים שהשתתפו בסקר הלאומי לבריאות ותזונה (National Health and Nutrition Examination Survey – NHANES). הצריכה של סוכרים מוספים (לדוגמא, סירופ תירס עשיר בפרוקטוז וממתיקים אחרים בהם נעשה שימוש במזונות מוכנים) חושבה מדי 24 שעות. הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine
ניתוח מתוקנן מצא כי הסיכוי להצגת רמות נמוכות של HDL ורמות גבוהות של טריגליצרידים עלה משמעותית עם העלייה בצריכה של סוכרים מוספים. לדוגמא, מבוגרים שהצריכה האנרגטית שלהם מקורה היה בין 17.5% – 25% מסוכרים מוספים, הציגו סיכוי כמעט כפול לסבול מרמות נמוכות של כולסטרול מסוג HDL בהשוואה למבוגרים שמקורה של פחות מ- 5% מהצריכה האנרגטית שלהם היתה מסוכרים מוספים
מחברי המחקר לא מצאו כל קשר עקבי בין הצריכה של סוכרים מוספים ובין רמות הכולסטרול מסוג LDL.