אנא סובבו את הטלפון שלכם.

יצירת
קשר

לקבוצת
הפייסבוק

רישום
לניוזלטר

[adning id="57105"]

עמוד הבית / מאמרים / שוקולד קשור לפחות תמותה משבץ?

שוקולד קשור לפחות תמותה משבץ?



תמיד ידענו בליבנו ששוקולד הוא טוב לגוף, אך לא ידענו איך לאכול את זה…..
בדיוק בזמן לחג האהבה – Valentine's Day, מגיע מאמר קנדי סוקר הטוען כי צריכה גבוהה של שוקולד כנראה קשורה לירידה בסיכון לשבץ ולירידה בתמותה כתוצאה משבץ.  
מתוצאות 2 מחקרי cohort נצפתה ירידה של 22% בהפחתה של הסיכון לשבץ עבור אלה שאכלו מנת שוקולד אחת בשבוע ו- 46% ירידה בתמותה משבץ בכאלה שאכלו שוקולד שבועי בכמות של 50 ג' לעומת כאלה שלא אכלו שוקולד שבועי כלל. מחקר שלישי, לעומת זאת, לא מצא קשר בין אכילה של שוקולד לבין שבץ או מוות.
למרות זאת, מספר המחקרים המהימנים אשר בדקו את הקשר הוא קטן, על כן לא ניתן להסיק עדיין קשר חד משמעי בין שוקולד לבין סיכון לשבץ. יש לערוך מחקרים נוספים עם מספר משתתפים גדול יותר בשביל לקבוע את סוג השוקולד, הכמות וההרכב, וזאת מפי החוקרים שמתעתדים להציג מידע זה בכנס ה-62 של האקדמיה האמריקאית לנוירולוגיה, שייערך באפריל.
שוקולד מכיל חמאת קקאו, פלבונואידים, פרוציאנידים, קרבוהידרטים וויטמינים, אשר משערים כי אלו הם המרכיבים הקשורים לירידה בסיכון לשבץ ולתמותה משבץ. שוקולד מריר מכיל את כמות הפלבונואידים והפרוציאנידים הגבוהה ביותר מבין סוגי השוקולד הקיימים. מרכיבים אלו קשורים לירידה בסיכון קרדיווסקולרי. בנוסף, לשוקולד מריר יש את כמות האנטיאוקסידנטים הגבוהה ביותר.
יחד עם זאת, החוקרים מדגישים כי כמות השוקולד שיכולה לספק הגנה מפני סיכון קרדיווסקולרי היא רבה ("50 ג' ליום זה הרבה!"), ודבר זה יכול להיות לרועץ כאשר התפריט הופך להיות עשיר בסוכר ושומנים.


 



לידיעה >>


 


למקור >>



American Academy of Neurology 62nd Annual Meeting. April 10-17, 2010. Published online

הידיעה הועברה ע"י מגר' ורדית קלמרו, רוקחת קלינית, איגוד סיסטיק פיברוזיס בישראל


 

וובינרים קרובים

  • 20:50 – 20:30
    "מה חדש בטיפול OTC לנזלת אלרגית וגודש באף"

 

  • 21:20 – 21:00
    "טיפול בחרדה, מתח נפשי והפרעות שינה – עדכונים וחידושים באפשרויות הטיפול ללא חובת מרשם רופא"

 

  • 21:50 – 21:30
    "Nitric Oxide כטיפול בזיהומים בדרכי הנשימה העליונות כולל (/COVID-2-SARA  Influiza A/B)"

 

 

 

 

 

 

 

  • חשיבות המיקרוביום לחיסוניות של הגוף

 

  • פוסטביוטיקה – החומר הפעיל של החיידקים ובמה היא יעילה יותר מפרוביוטיקה

 

  • התפתחות הפוסטביוטיקה ממפעל לייצור מזון לחיות ועד לתוסף תזונה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

חברות בפוקוס

Rafa Laboratories

0מאמרים
0וובינרים
174עדכוני
רישום
0משרות
פתוחות

HALEON

0מאמרים
0וובינרים
1עדכוני
רישום
0משרות
פתוחות
נגישות

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

כניסה לאזור מוגבל

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת משתמשים רשומים

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

או

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולהסכם הפרטיות