חולים נאוטרופנים (neutropenia) שאכלו פירות וירקות לא מבושלים לא סבלו משיעור גבוה יותר של זיהומים ביחס לחולים שאכלו מזונות מבושלים בלבד.
דיאטה המכילה מזונות מבושלים בלבד מומלצת פעמים רבות לחולים הסובלים מ- neutropenia וזאת למרות שלדיאטה כזו עשויות להיות השלכות מסוימות על המצב התזונתי וזאת למרות שאין כיום ראיות המעידות על כך שדיאטה שכזו מפחיתה את הסיכון ללקות בזיהומים.
החוקרים במחקר הנוכחי בחנו 153 חולים המטופלים בכימותרפיה עבורacute myelogenous leukemia או עבור סיכון גבוה ל- myelodysplastic syndrome.
כל החולים טופלו באוויר מסונן (high-efficiency particulate air (HEPA ובטיפול פרופילקטי של levofloxacin, valacyclovir, valacyclovir ו- voriconazole או liposomal amphotericin-B.
החוקרים לא מצאו כל הבדל משמעותי בשיעור הזיהומים הרציניים בין שתי קבוצות המחקר שחולקו אקראית לקבלת דיאטה של פירות וירקות מבושלים למול פירות וירקות לא מבושלים (29% למול 35% בהתאמה) כמו כן לא נמצא כל שינוי משמעותי בשיעור השרידות בין שתי הקבוצות.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine